top of page
  • Foto van schrijverJulie de Vaan

ALL-IN: Verschillende schakels uit de verpakkingsketen in gesprek over duurzame toekomst

Bijgewerkt op: 5 jul.


Tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking 2023, die in het teken staat van samenwerking in de hele keten, gaan wij vanuit het perspectief van consumentengedrag in gesprek met vertegenwoordigers uit de retail en distributie, afvalmanagement, de voedings- en verpakkingsindustrie. Samen bespreken we de toekomst van duurzame verpakkingen.


Aan de hand van een aantal stellingen over verpakkingen, verantwoordelijkheden en wet- en regelgeving ontstaat er een mooie dialoog over de duurzaamheidstransitie van verpakkingen, waaruit blijkt dat alle partijen uit de keten het in grote lijnen met elkaar eens zijn. Er moet iets veranderen en het doel is om zo snel mogelijk naar een zo duurzaam mogelijke manier van verpakken toe te werken.


Hoe dat precies moet en welke middelen er ingezet moeten worden om dat te bereiken is soms nog een vraag of een punt van discussie. Een belangrijke oplossing daarvoor is meer openheid en samenwerking tussen verschillende partijen in de keten. Ook consumentengedrag is hierbij een belangrijke schakel en gedragskennis kan al vroeg in het proces bijdragen aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen en het versnellen van de transitie naar duurzamere verpakkingen.

bottom of page