More about behaviour | Changing Ways | Increase impact with behavioural knowledge

Leer meer over gedrag 

Op zoek naar informatie over gedrag?

Update je kennis met behulp van deze artikelen.

  • Julie de Vaan

Plezier en tevredenheid in het voetbal vergroten met KNVB


Om een positieve impact te maken met sport en voetbal, is het belangrijk dat iedereen ervan kan genieten, zich goed voelt en respectvol met elkaar omgaat. Daarom zijn we sinds 2013 samen met de KNVB bezig om het spelplezier in het voetbal te verhogen.


Lees hier op welke manieren we de KNVB hierbij ondersteunen en adviseren:


 

Het verminderen van ergernis en agressie richting de arbitrage

We onderzoeken welke 'knoppen' bepalen of mensen zich wel of niet ergeren aan, commentaar leveren op of zich agressief uiten richting scheidsrechters en grensrechters. Op basis hiervan geven we advies om ergernis en agressie richting de arbitrage te verminderen, waaronder:

  • De invoering van de spelerspascontrole

  • De invoering van de tijdstraf

  • Gastheerschap op verenigingen verhogen


 

De invloed van ranglijsten op het spelplezier van pupillen optimaliseren

We onderzoeken hoe het spelplezier van jonge kinderen tot stand komt, en welke knoppen daarbij belangrijk zijn. Vervolgens achterhalen we hoe het spelen met ranglijsten deze knoppen indrukt, en dus welke invloed ranglijsten hebben op het spelplezier van jonge kinderen.


Op basis van deze bevindingen, geven we advies over hoe ranglijsten het beste kunnen worden ingezet om het spelplezier van pupillen te vergroten. Hierbij zou de nadruk niet moeten liggen op onderlinge competitie, maar vooral op eigen ontwikkeling en vooruitgang met het team.


 

Spelplezier verhogen samen met verenigingen

Op basis van onderzoek naar knoppen die belangrijk zijn voor spelplezier, kunnen we verenigingen adviseren over hoe zij spelplezier kunnen verhogen. Daarvoor kijken we naar hun specifieke situatie, door deze te meten via de Wedstrijdzaken app. De data uit die app kan omgezet worden in specifieke actiepunten, waarmee verenigingen de juiste knoppen kunnen raken om het spelplezier van voetballers op hun vereniging te vergroten.


Een van de manieren waarop verenigingen het spelplezier kunnen verhogen, is door hun gastheerschap en gastvrijheid te verbeteren. Een prettig ontvangst, nette kleedkamers en drinken tijdens de rust zorgen er namelijk voor dat voetballers positiever zijn over hun tegenstanders, wat een positieve invloed heeft op spelplezier.


 

Tevredenheid over verschillende typen voetbalvelden verhogen

We onderzoeken welke knoppen bepalen hoe tevreden voetballers zijn over de velden waarop ze spelen. Op basis daarvan geven we adviezen om de tevredenheid over de velden te vergroten.


Specifiek kijken we naar de introductie van een nieuw type veld: het non-fill veld. Om de tevredenheid over deze velden te vergroten, geven we advies over:

  • Verbeteringen met betrekking tot de velden zelf (voor producenten en leveranciers)

  • Verbeteringen met betrekking tot informatie en communicatie rondom de velden (voor o.a. gemeenten en verenigingen)

Hier lees je meer over het onderzoek en de resultaten.


 

10 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven