More about behaviour | Changing Ways | Increase impact with behavioural knowledge

Leer meer over gedrag 

Op zoek naar informatie over gedrag?

Update je kennis met behulp van deze artikelen.

  • Julie de Vaan

Tevredenheid en veiligheid vergroten in gemeente 's-Hertogenbosch

Bijgewerkt op: 14 apr.


In de Gemeente 's-Hertogenbosch werken we aan het vergroten van tevredenheid en veiligheid. Zo creëren we een veilige omgeving, waarin iedereen zich prettig voelt en respectvol met elkaar omgaat. Dat doen we zo:


 


Tevredenheid in en met de gemeente vergroten

We onderzoeken welke 'knoppen' bepalen in hoeverre bewoners en bezoekers tevreden zijn in en met de stad. Dit vatten we samen in een Gedragskaart.


Op basis van deze Gedragskaart, geven we de gemeente adviezen over wat zij allemaal kan doen om tevredenheid te vergroten en de beleving van mensen in de openbare ruimte te optimaliseren. Deze adviezen zijn gespecificeerd voor verschillende situaties, domeinen en functies binnen de gemeente.


Gedrag veranderen: tevredenheid openbare ruimte (Changing Ways x Gemeente 's-Hertogenbosch)


 

Het verminderen van alcoholgerelateerd uitgaansgeweld

Op basis van ons inzicht in knoppen die een belangrijke rol spelen bij alcoholgerelateerd geweld tijdens het uitgaan, stellen we een aantal richtlijnen op voor interventies om deze vorm van geweld tegen te gaan. Deze onderbouwde interventies spelen in op bewustzijn, commitment en sociale rollen.


 

Het verminderen van overlast door hondenpoep

We onderzoeken welke knoppen bepalen of mensen wel of geen overlast door hondenpoep ervaren of veroorzaken. Op basis van dit onderzoek ontwikkelen we onderbouwde interventies om overlast tegen te gaan. Deze spelen onder andere in op duidelijkheid, gemak, gevoel van waardering en wederkerigheid.


Daarnaast geven we advies over aanpassingen in gemeentelijk beleid, om de tevredenheid over het hondenbeleid van de gemeente te vergroten.


Gedrag veranderen: hondenpoep op straat (Changing Ways x Gemeente 's-Hertogenbosch)

 


8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven