top of page
  • Foto van schrijverJulie de Vaan

De keuze voor suikervrij stimuleren (Coca-Cola)

Bijgewerkt op: 21 mrt.


Ten behoeve van de volksgezondheid is het belangrijk dat het voor consumenten gemakkelijker wordt om verantwoordere keuzes te maken. Daarom ondersteunen en adviseren we Coca-Cola sinds 2020 bij het stimuleren van verantwoorde keuzes, zoals de keuze voor suikervrij.


Suikervrij stimuleren in de supermarkt

Ons onderzoek naar het maken van verantwoorde keuzes laat zien hoe voedingskeuzes van consumenten tot stand komen. Specifiek in de supermarkt zien we dat mensen veelal keuzes maken op de automatische piloot: zonder er al te veel over na te denken, op basis van routine, gemak, wat ze zien en wat ze kennen. Verder zien we dat de meeste mensen in principe wel voor het maken van verantwoorde keuzes zijn, maar dat ze hier in het frisdrankschap niet zo mee bezig (willen) zijn. Hier worden keuzes vooral gemaakt op basis van smaakperceptie en functionaliteit.


Op basis van deze inzichten optimaliseren we de schapindeling in de supermarkt, zetten we richtlijnen op voor foldercommunicatie en advertenties, en geven we advies over de inrichting van de (online) supermarktomgeving. Hierbij is het vooral belangrijk dat suikervrije opties:

  • Het gemakkelijkste en voor de hand liggend zijn

  • Het meest beschikbaar en zichtbaar zijn

  • Mensen bekend voorkomen, normaal lijken en aantrekkelijk zijn


Gedrag & gedragsverandering - gezondheid, verantwoorde voedingskeuzes stimuleren, supermarkt, schapindeling
Afbeelding uit de video waarin we samen met Coca-Cola de nieuwe schapindeling presenteren (video gemaakt door finally an agency)

Daarnaast maken we een opzet voor communicatie in en rondom de supermarkt en de schappen. Hierin ligt de focus op smaak en functionaliteit, maar worden consumenten wel op subtiele wijze gestuurd naar verantwoorde keuzes. De communicatie uitingen zijn gemakkelijk te verwerken, zodat ze de automatische piloot niet verstoren.


Om verschillende supermarkten te inspireren en motiveren om ook met deze effectieve en onderbouwde aanpak aan de slag te gaan, delen we onze inzichten en adviezen met onder andere Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Hoogvliet. Ook adviseren en ondersteunen we hen bij de concrete uitwerking en toepassing in de praktijk.


Een voorbeeld hiervan is de ‘Fris op z’n best’ campagne van Jumbo, die gebaseerd is op onze adviezen over schap- en supermarktcommunicatie, en aangescherpt is met onze expertise in gedrag.


Gedrag & gedragsverandering - gezondheid, verantwoorde keuzes suikervrije frisdrank, supermarkt, Jumbo, campagne Fris op z'n best


 

Meer hierover in de media:

116 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page