simon-marsault-vej_C8KtxoA-unsplash-2.jp

Onze visie op gedragsverandering

Changing Ways staat voor het veranderen of optimaliseren van gedrag, door de situatie zo in te richten dat deze het beste uit gedrag haalt. Wij zijn gedragsexperts met een gemeenschappelijke visie op gedragsverandering. Deze is samen te vatten in de volgende drie kernpunten:

Sand%201_edited.jpg

1

Gedrag is het product van “het indrukken van knoppen” in ons hoofd. Welke knoppen ingedrukt worden, wordt bepaald door de situatie waarin we ons bevinden.

Sand%201_edited.jpg

2

Om gedrag te veranderen of te optimaliseren, is goed onderzoek nodig. Alleen zo weet je welke knoppen op welke manier ingedrukt moeten worden.

Sand%201_edited.jpg

3

Door de situatie zo in te richten dat deze de juiste knoppen indrukt, haal je het beste uit gedrag. Zo zetten we gedragsverandering in voor een betere wereld.

 

Onze visie op gedragsverandering

Hoe wij

het beste uit gedrag halen

header over changing ways nieuw.png

Over Changing Ways

Changing Ways is een van de eerste bureaus voor gedragsverandering in Nederland. 

 

Met onze expertise in gedragswetenschap en ervaring in de praktijk, hebben we een duidelijke visie op gedragsverandering:

Door op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek

situaties zo in te richten dat ze de juiste knoppen raken,

halen we het beste uit gedrag

en zorgen we samen voor een betere wereld.

 

Hoe wij het beste uit gedrag halen

Gedrag & situatie

We onderzoeken vanuit de wetenschap en praktijk hoe gedrag  tot stand komt.

Gedragsstrategie

Dan bestuderen we welke technieken geschikt zijn om gedrag te optimaliseren. 

Actieplan

Tot slot ontwikkelen we een actieplan waarmee je in jouw situatie het beste uit gedrag haalt.

Gedrag & Situatie

 

Om meer inzicht te krijgen, onderzoeken we vanuit de gedragswetenschappen hoe gedrag tot stand komt: welke knoppen hebben op welke manier invloed op gedrag? Ook onderzoeken we hoe het zit in de situatie: welke knoppen zijn in de praktijk het allerbelangrijkste, en hoe worden die in de huidige situatie(s) ingedrukt? Dit onderzoek bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • Situatieschets

  • Literatuurstudie

  • Interviews

  • Observaties

 

Dan combineren we wetenschap met de praktijk: we maken een gedragskaart. Deze laat zien hoe gedrag in de situatie(s) tot stand komt. De werking van de gedragskaart kan worden vergeleken met een routebeschrijving. Worden knoppen op de juiste manier ingedrukt? Dan blijven mensen de route volgen en eindigen ze bij het gewenste gedrag. Worden knoppen niet op de juiste manier ingedrukt? Dan zullen zij niet het gewenste gedrag vertonen. 

Dit is zo'n gedragskaart:

Dit is het eindpunt: gedrag

Al deze punten staan voor verschillende knoppen

Gedragsstrategie

 

Dan gaan we op zoek naar de beste routes om gewenst gedrag te bereiken. Aan de hand van de gedragskaart, kijken we hoe de knoppen zo ingedrukt kunnen worden dat deze tot gewenst gedrag leiden. 

 

We ontwikkelen een gedragsstrategie waarmee de situatie zo ingericht kan worden dat deze het beste uit gedrag haalt. Vanuit de gedragswetenschappen en best practices zetten we de beste technieken en interventies in om effectief gedrag te veranderen. Hierbij beperken we ons niet tot een enkel of eenzijdig advies, maar bieden een strategie aan voor de volledige situatie. Deze strategie is geschikt voor een echte gedragsverandering op de lange termijn. Want pas als de situatie zo is ingericht dat deze gewenst gedrag uitlokt, kun je écht het beste uit gedrag halen.

Actieplan

Om ook op de korte termijn snel en effectief gedrag te veranderen, kijken we tot slot naar de situatie en de mogelijkheden van een organisatie. Met welke beleidsmatige en praktische zaken moet rekening gehouden worden bij het bepalen van de routes naar gewenst gedrag? Wie gaan er aan de slag met gedragsverandering en hoe gaan zij dit aanpakken?

 

We ontwikkelen een actieplan met geschikte interventies voor jouw organisatie, om er zeker van te zijn dat er snel stappen worden gezet, zodat je snel het beste uit gedrag haalt. 

Sand%201_edited.jpg

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01