Gedrag veranderen voor een betere wereld

Als we gedrag veranderen, veranderen we de wereld. Wij zetten gedragsverandering in voor een betere, duurzame wereld. Een wereld waarin we gedrag vertonen dat goed is voor milieu, welzijn en gezondheid. En een wereld waarin alle organisaties zich hiervoor inzetten.

Gezondheid

 

Met gedragsverandering helpen we mensen een gezonde balans te vinden zodat ze in staat zijn om goed voor zichzelf en voor anderen te zorgen. Zo vergroten we de impact van organisaties die zich inzetten voor een gezond leven.

Thema's

Milieu

 

We moeten samen zorg dragen voor het milieu om de wereld leefbaar te houden. Dit kan alleen als we ons gedrag veranderen. Daarom helpen we organisaties die zich inzetten voor het milieu hun impact te vergroten met gedragsverandering.

Welzijn

 

Mentaal welzijn gaat dat samen met een goed gevoel en positief gedrag. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk maken. We helpen organisaties de juiste knoppen te raken om welzijn te vergroten en zo het beste uit gevoel en gedrag te halen.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Over Changing Ways

 

Sinds 2013 zetten wij gedragsverandering in voor een betere wereld. Wij vinden menselijk gedrag namelijk niet alleen fascinerend, maar ook veelbelovend. Daarom zijn wij toegewijd aan gedrag: hoe komt het tot stand? Hoe gaan organisaties ermee om? En natuurlijk: hoe haal je nou het beste uit gedrag?

Wat gedrag zo fascinerend maakt?

Duizenden jaren aan evolutie hebben ervoor gezorgd dat wij mensen allerlei knoppen in ons hoofd hebben. Door de situaties waarin we terechtkomen, worden deze knoppen constant ingedrukt. Dit bepaalt soms bewust, maar meestal onbewust de keuzes die we maken. Of we dat nou willen of niet. Ons gedrag is een minder rationele keuze dan we zelf denken. 

Wat gedrag zo veelbelovend maakt?

De situaties waarin we ons bevinden lokken ons gedrag uit. Dat zien wij als een kans om het beste uit gedrag te halen. Wat we moeten doen is situaties zo inrichten dat deze de juiste knoppen raken. Dan wordt gedrag dat goed is voor het milieu normaal, gezond gedrag de standaard, en welzijn vanzelfsprekend. 

image1439-0.png

Mats Postema

Mede-eigenaar
Gedragsexpert & Accountmanager

 

M.Sc - Psychologie

& Gedragswetenschappen

“Met gedragsverandering maken we impact. Als organisaties rekening houden met, of beter nog, gebruik maken van gedragsverandering in elk onderdeel van hun bedrijfsvoering, dan creëren we samen echt een betere wereld.” 

  • LinkedIn - Mats Postema

Julie de Vaan

Mede-eigenaar
Gedragsexpert & Onderzoeker

 

M.Sc - Communicatiewetenschap

& Prosociaal gedrag

“Om echt impact te maken, moet je eerst goed onderzoeken welke knoppen invloed hebben op gedrag. Vervolgens kunnen we een situatie creëren waarin al deze knoppen op de juiste manier ingedrukt worden om zo het beste uit gedrag te halen."

  • LinkedIn - Julie de Vaan