Diensten

Hoe wij gedrag veranderen? 

Weten hoe je in jouw situatie écht het beste uit gedrag kunt halen om stappen te zetten naar succes.

Inzicht in welke knoppen ingedrukt moeten worden om het beste uit gedrag te halen.

Weten wat er in jouw situatie belangrijk en mogelijk is om het beste uit gedrag te halen. 

Effectieve maatregelen nemen om

je ambities doelen te bereiken.

Precies weten wat je in jouw situatie kunt doen om het beste uit gedrag te halen. 

Direct effectieve maatregelen nemen

Uitgebreid en nauwkeurig inzicht in hoe het zit met gedrag, en hoe je in jouw situatie het beste uit gedrag haalt? Dat kan met Changing Ways!

  • Voor een lange termijn visie

  • Een hele specifieke situatie

  • Zelf weinig moeite, maar wel veel resultaat: onze gedragsexperts zoeken alles tot op de bodem voor je uit!

Snel inzicht in de situatie en weten wat je kunt doen om het beste uit gedrag te halen? Dan is de Way Changer iets voor jou!

  • Gemakkelijk en accuraat met behulp van gedragsexperts

  • Creëer betrokkenheid en draagvlak met je team in de vorm van een workshop

  • Of zelfstandig, online, wanneer het jou uitkomt

Laat ons weten waar jij behoefte aan hebt!

 

Weten hoe je in jouw situatie écht het beste uit gedrag kunt halen om stappen te zetten naar succes.

Effectieve maatregelen nemen om

je doelen te bereiken.

1

 

4

3

2

Onze werkwijze

Vanuit onze visie op gedragsverandering hebben wij een werkwijze ontwikkeld waarmee we het beste uit gedrag te halen.

Hier lees je meer over de stappen die wij doorlopen om gedrag te veranderen, en wat deze stappen inhouden.

1

Gedragskaart - Krijg inzicht in gedrag


Om het beste uit gedrag te halen, is goed onderzoek een cruciale basis. Pas als je weet welke knoppen op welke manier invloed hebben op gedrag, kun je écht gedrag veranderen en optimaliseren. Om inzicht te krijgen in bepaald gedrag, onderzoeken we vanuit de gedragswetenschappen hoe dit gedrag tot stand komt. We letten hierbij zowel op knoppen die specifiek voor één bepaald onderwerp belangrijk zijn, als op algemene knoppen die in elke situatie en bij elk gedrag meespelen bij de keuzes die mensen maken. Na dit onderzoek weten we welke knoppen allemaal belangrijk zijn voor een bepaald gedrag, en kunnen we voorspellen hoe mensen zich in allerlei situaties gedragen. Als onderzoeksbureau zijn wij achter de schermen continu bezig met het onderzoeken van gedrag. Hierbij focussen we vaak op actuele of algemene thema’s. Voor al onze diensten is goed onderzoek de basis. Hebben wij recentelijk onderzoek gedaan naar een bepaald thema, dan kunnen wij meteen aan de slag met een situatieanalyse, gedragsstrategie en/of actieplan. Zo niet, zal er eerst (aanvullend) onderzoek gedaan moeten worden voordat wij onze diensten kunnen aanbieden.
Situatieanalyse - Kom erachter hoe het zit in jouw situatie


Gedrag veranderen is maatwerk. Hoe je het beste uit gedrag kunt halen, ligt aan de situatie. De situatie bepaalt namelijk welke knoppen belangrijk zijn, welke knoppen geraakt worden, en daarmee welk gedrag mensen vertonen. Om mensen te stimuleren om gewenste gedrag te vertonen, moeten we de situatie analyseren: welke knoppen zijn in de huidige situatie het meest belangrijk? Hoe worden die in de huidige situatie geraakt? En hoe leiden die knoppen tot bepaald gedrag? Dan pas weten we wat er goed gaat, wat er beter kan, en hoe dit op lange termijn gerealiseerd kan worden. Hoe nauwkeuriger de situatieanalyse, hoe beter de gedragsstrategie die hieruit voortkomt op maat is voor de situatie. Het is dan ook aan te raden om de situatie uitgebreid te analyseren, vooral wanneer de situatie erg specifiek is, of als de gedragsstrategie als leidraad voor een organisatie of voor belangrijke lange termijn plannen gaat worden gebruikt. We snappen ook dat er niet altijd behoefte aan of budget is voor een uitgebreide situatieanalyse. Daarom hebben wij ook een tool ontwikkeld om op een snelle, makkelijke manier een situatieschets te doen: de Way Changer.
Gedragsstrategie - Haal het beste uit gedrag


Met een goede gedragsstrategie kun je het beste uit gedrag halen. Een gedragsstrategie laat zien hoe je ervoor kunt zorgen dat in jouw situatie de juiste knoppen worden geraakt. Zo weet je wat je allemaal kunt doen om de situatie zo in te richten dat deze het beste uit gedrag haalt. We ontwikkelen een gedragsstrategie op basis van ons onderzoek naar gedrag en de analyse van de situatie. We bekijken vanuit de gedragswetenschappen wat je in jouw situatie het beste kunt doen om de belangrijke knoppen op de juiste manier te raken. We zetten de meest geschikte technieken, interventies, nudges en adviezen onder elkaar, zodat je precies weet hoe je het beste uit gedrag kunt halen. Een gedragsstrategie bestaat niet uit één simpele nudge of interventie. We bekijken de hele situatie: hoe kun je deze zo inrichten dat alle aspecten van de situatie het beste uit gedrag halen? Een gedragsstrategie is dan ook zeer geschikt om écht gedrag te veranderen op de lange termijn. Door deze (in delen) te implementeren, creëer je namelijk een situatie die standaard het gewenste gedrag uitlokt. Vervolgens gaan we direct aan de slag met het veranderen van gedrag. Op basis van de mogelijkheden en wensen in de praktijk, vertalen we de gedragsstrategie in concrete, praktische stappen die je op de korte termijn kunt zetten om de situatie zo in te richten dat deze het beste uit gedrag haalt. Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen, helpen wij bijvoorbeeld bij:

  • Begeleiding, ondersteuning en/of ontwikkeling van nudges, interventies en uitingen;
  • Advies over de inzet, verbetering en/of implementatie van bestaande nudges, interventies en uitingen;
  • Briefings en input voor het omzetten van de gedragsstrategie in concrete acties.

shomitro-kumar-ghosh-wprIrMrvm0w-unsplas

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01