Afval scheiden & recyclen

In de strijd voor duurzaamheid is het belangrijk dat mensen hun afval op de juiste manier inleveren. Alleen dan kan afval gerecycled worden. Toch doet nog lang niet iedereen altijd zijn/haar afval in de juiste afvalbak of afvalzak. 

 

Maar hoe stimuleer je mensen om hun afval te scheiden en te recyclen?

Kom er met behulp van gedragsverandering achter waarom mensen hun afval wel of niet scheiden, en hoe jij ervoor kan zorgen dat mensen hun afval op de juiste manier inleveren en recyclen.

Over afvalscheiding & recycling

In de strijd voor duurzaamheid, een beter milieu en een betere wereld, is het belangrijk dat mensen hun afval, zoals plastic, papier en restafval, op de juiste manier inleveren. Alleen dan kan afval gerecycled worden, besparen we grondstoffen en kosten, en zorgen we samen voor een duurzame en leefbare wereld.

 

Een van de grootste uitdagingen met betrekking tot recyclen is: nog niet iedereen levert altijd al zijn/haar afval op de juiste manier in. Soms houden gewoontes, een gebrek aan faciliteiten, een gebrek aan duidelijkheid of andere (soms onduidelijke) redenen mensen tegen om afval te scheiden en goed in te leveren. 

 

Of mensen hun afval wel of niet op de juiste manier inleveren, hangt af van welke knoppen worden ingedrukt in hun hoofd. Worden de juiste knoppen ingedrukt, dan zullen mensen hun afval op de juiste manier inleveren. Zo niet, dan moet de situatie veranderd worden zodat dit wel gebeurt. 

Over afvalscheiding & recycling

Afvalscheiding & recycling

stimuleren

Klanten &

Casussen

Hoe stimuleer je afvalscheiding & recycling?

Wil je mensen stimuleren om afval te scheiden en te recyclen? Richt de situatie zo in dat deze het beste uit gedrag haalt! Hoe? Daar kunnen wij bij helpen! 

 

Wij passen gedragswetenschappelijke expertise en ervaring in gedragsverandering toe om mensen te stimuleren om afval te scheiden en te recyclen. We onderzoeken het gedrag en de situatie, en ontwikkelen een gedragsstrategie en actieplan. Zo kun je er met de juiste technieken voor zorgen dat mensen hun afval ook in jouw situatie op de juiste manier inleveren.

Wil jij mensen stimuleren om hun afval te scheiden en om te recyclen? Dan zijn deze diensten iets voor jou:

Inzicht ++

Lange termijn strategie ++

Korte termijn actie ++

Investering ++

Afvalscheiding & recycling

door gedragsexperts

 • Uitgebreide gedragsstrategie

 • Uitgewerkt actieplan

 • Inzicht in de situatie

 • Inzicht in gedrag

 • Op maat voor jouw situatie

 • Onze gedragsexperts gaan voor je aan het werk

We onderzoeken welke knoppen in jouw situatie bepalen waarom mensen wel of niet recyclen, en hoe je in jouw situatie de juiste knoppen kunt raken zodat mensen hun afval scheiden en recyclen. Je krijgt een gedragsstrategie op maat voor jouw situatie. Zo weet je precies wat je kunt doen om de situatie zo in te richten dat mensen hun afval scheiden en recyclen. Daarnaast werken we een actieplan uit. Hiermee weet je welke technieken je kunt gebruiken en welke stappen je meteen kunt zetten om mensen te stimuleren om hun afval te scheiden en te recyclen.

Inzicht +

Lange termijn strategie +

Korte termijn actie ++

Investering +

Workshop - Afvalscheiding & recycling

 • Gedragsstrategie + actieplan

 • Snel stappen zetten

 • Op maat voor jouw situatie

 • Creëer en profiteer van betrokkenheid en effectief teamwerk

Kom erachter hoe je in jouw situatie de juiste knoppen raakt, zodat mensen hun afval scheiden en recyclen. We analyseren samen de situatie. Dan krijg je een gedragsstrategie op maat voor die situatie. Zo weet je precies wat je kunt doen om de situatie zo in te richten dat mensen hun afval scheiden en recyclen. Daarnaast werken we samen een actieplan uit. Hiermee weet je welke technieken je kunt gebruiken en welke stappen je meteen kunt zetten om mensen te stimuleren om hun afval te scheiden en te recyclen.

Inzicht +/-

Lange termijn strategie +

Korte termijn actie +

Investering +

Way Changer - Afvalscheiding & recycling door/met gedragsexperts

 • Gedragsstrategie

 • Snel stappen zetten

 • Op maat voor jouw situatie

 • Onze gedragsexperts gaan met of voor je aan het werk

Kom erachter hoe je in jouw situatie de juiste knoppen raakt, zodat mensen hun afval scheiden en recyclen. We analyseren (samen) de situatie. Dan krijg je een gedragsstrategie op maat voor die situatie. Zo weet je precies wat je kunt doen om de situatie zo in te richten dat mensen hun afval scheiden en recyclen. Kies vervolgens de technieken die je wilt gebruiken en de stappen die je meteen kunt zetten om mensen te stimuleren om hun afval te scheiden en te recyclen. 

Inzicht -

Lange termijn strategie +

Korte termijn actie +

Investering -

Way Changer - Afvalscheiding & recycling

 • Gedragsstrategie

 • Snel stappen zetten

 • Op maat voor jouw situatie

 • Zelfstandig, direct, online, wanneer het jou uitkomt

Kom erachter hoe je in jouw situatie de juiste knoppen raakt, zodat mensen hun afval scheiden en recyclen. Analyseer met behulp van onze online tool "de Way Changer" makkelijk zelf de situatie. Dan krijg je meteen online een gedragsstrategie op maat voor die situatie. Zo weet je precies wat je kunt doen om de situatie zo in te richten dat mensen hun afval scheiden en recyclen. Kies vervolgens de technieken die je wilt gebruiken en de stappen die je meteen kunt zetten om mensen te stimuleren om hun afval te scheiden en te recyclen. 

Extra!

Interventies ontwikkelen, verbeteren en/of goed implementeren

Wil je interventies die er écht voor zorgen dat mensen hun afval scheiden en recyclen? Wij ontwikkelen kant-en-klare interventies om meteen in te zetten, helpen je bestaande interventies te verbeteren en/of laten je zien hoe je bestaande interventies het beste kan inzetten.

 
 

Afvalscheiding & recycling met/door gedragsexperts

 

Extra: interventies ontwikkelen, verbeteren + goed implementeren

Hoe zorg je ervoor dat consumenten hun lege plastic flesjes in de (juiste) afvalbak doen? 

Way Changer - Afvalscheiding & recycling met gedragsexperts

 

Extra: interventies ontwikkelen

Hoe stimuleer je studenten in de kantines om hun afval te scheiden en op de juiste manier inleveren? 

 

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01